Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се отказва от участие в

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се отказва от участие в
Коментари Харесай

Шарл Мишел се отказа да участва в европейските избори

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се отхвърля от участие в идните европейски избори.

Самият той разгласи решението си в своя профил във фейсбук. То е взето броени дни преди изключителния Европейски съвет - срещата на върха на Съюза, в Брюксел.

Наскоро Мишел изненада всички, като разгласи желанието си да се кандидатира на изборите за Европейски парламент. Те ще се състоят в целия Европейски съюз от 6 до 9 юни.

„ Решението ми провокира огромно внимание в медиите и спекулации. Предвидих част от това, поради невижданото, а някои биха споделили и твърдо естество на моя метод “, написа Шарл Мишел.

Той добавя, че не желае решението му да служи като похищение на вниманието от задачата на Европейския съвет и да служи pа подкопаването на тази институция. Той би трябвало да работи неуморно за европейското единение.

„ Поради всички тези аргументи, а и с цел да запазя фокуса на моята задача, аз няма да бъда претендент на европейските избори. Ще посветя всичките си старания на актуалните ми отговорности с увереност, до момента в който те приключат “, декларира ръководителят на Европейския съвет.

Ако Шарл Мишел се бе кандидатирал, той трябваше да освободи поста си предварително. До избора на негов правоприемник имаше възможност Европейският съвет краткотрайно да бъде управителен от зложелател номер 1 на Брюксел – унгарския министър председател Виктор Орбан.

На 1 юли Унгария поема за период от 6 месеца ротационното председателство на Европейски Съюз. Новият Европейски парламент би трябвало да се събере на сесията си след тази дата. Мак тогава може да стартира процедурата по избора на новите ръководители на европейските институции и на бъдещата Европейска комисия.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР